Räkna på ditt tak!

Prova vår solcellskalkylator 

och få en uppskattning av hur mycket du kan spara.

Vecka 28-31 har vi semester! Under denna tiden är våra svarstider längre. Vid akuta ärenden, ring 0451-70 02 10 eller maila kontakt@enermont.se. Glad sommar önskar vi på Enermont ☀️ 

Producera din egen fossilfria el

Solen är en miljövänlig och förnybar energikälla. Allt fler villaägare ser fördelarna med att investera i solceller och batterier för att sänka driftskostnader, få betalt för överskottsenergi och samtidigt göra ett miljövänligt val. Vi erbjuder kostnadsfria hembesök för att kontrollera ditt hus förutsättningar, ger offert utan dolda avgifter och hjälper dig hela vägen, från planering till färdig installation.

Prova vår solcellskalkylator och få en uppskattning av hur solpaneler passar för just din fastighet!

Räkna på ditt tak

Starta solcellskalkylatorn och få en uppskattning av hur mycket du kan spara genom att investera i solceller.

Tänk på att både resultatet och kalkylen är en uppskattning. Vi kommer alltid på besök för att kontrollera ditt hus och dess förutsättningar. Efter detta får du en komplett offert utan några dolda avgifter.

Din helhetsleverantör

Hos oss kan du få en helhetslösning för din solcellsanläggning. Vi har kontrollen över hela leveranskedjan med egna montörer och elektriker, oavsett om det gäller solceller, batteri eller laddbox.

Solceller

Få betalt för att hjälpa till att balansera elnätet

Var med och stötta Sveriges elnät och få ersättning från Svenska kraftnät endast genom att låna ut kapaciteten i ditt batteri. Hur mycket ersättning du kan få varierar beroende på batteriets effekt, men du får betalt oavsett om batteriet används eller ej.

Hur går det till?

Väder och vind ger svängningar i elnätet och med hjälp av energilager kan vi tillsammans stabilisera det. Med ditt batteri kan du bidra och få ersättning för detta genom att tillhandahålla reservkapacitet när nätet behöver det, helt enkelt.

Vi hjälper dig

Som fullvärdig CheckWatt-partner hjälper vi dig med att övervaka din anläggning för att säkerställa att du får rätt ersättning. Vi kan även hjälpa dig att byta bland någon av Checkwatts smarta tjänster såsom elprisarbitrage, effekttoppskapning eller stödtjänster. Läs mer om CheckWatt

Integrerade solpaneler

Byggnadsintegrerade solpaneler är kompatibla med alla vanliga takmaterial. De passar in sömlöst eftersom de diskreta panelerna inte syns med blotta ögat.

Vid takbyte fungerar de integrerade panelerna som ett permanent takmaterial, så du sparar både material- och arbetskostnader genom att inte installera ett tak under panelerna.

Vi arbetar med Solarstone® som är ett av de ledande företagen inom integrerade solceller. 

Integrerade solpaneler Solar Full Roof 4 by Solarstone
Integrerade solpaneler Solar Full Roof 3 by Solarstone
Integrerade solpaneler Solar Carport by Solarstone 8
Integrerade solpaneler Solar Tiled Roof 1 by Solarstone

Så går en installation till

PLATSBESÖK

Vi kommer till er för att kontrollera fastigheten och dess förutsättningar, såsom taklutning och riktning, takbeklädnad samt bärighet. Allt för att vi ska kunna ge en kalkyl som visar vad ni kan förvänta er av solcellsanläggningen.

PROJEKTERING

Vi kvalitetssäkrar projektet och ger offert på en driftklar anläggning. Gemensamt går vi igenom underlaget och reder ut eventuella frågetecken samt kommer överens om tid för installation av solcellsanläggningen.

INSTALLATION

Nu blir det verklighet! Våra duktiga installatörer kommer på utsatt tid och installerar er anläggning. I installationsteamet ingår montörer och elektriker, samtliga med rätt behörighet och auktorisation för arbetet.

DRIFTSÄTTNING

När allt är installerat meddelar vi nätägaren att anläggningen är klar varpå de kommer och godkänner er anläggning samt byter elmätare. Så fort detta är gjort driftsätter vi anläggningen och ser till så att allt fungerar som förväntat.

Kundrecensioner

Villa, Hässleholm

Totalt installerad effekt: 17,4kWp

"Enermont var den leverantör som visade störst intresse av en bra planering och optimering av mina ytor. Av fyra offerter var Enermont den enda som fick in mer än 13,7kW på mitt tak. Tillsammans med upplägget där de tog ansvar för hela leveranskedjan med egna montörer och en påvisad kunskap i våra dialoger så blev valet enkelt!"

Martin Almehov

Villa, Sjörröd

Totalt installerad effekt: 15kWp

"Smidigheten med Enermont, från offert till montering, har varit väldigt värdefull. Det kändes tryggt och tillförlitligt att alla inblandade parter är anställda av Enermont, utan olika underleverantörer. Montörerna var effektiva och noggranna, installationen är snyggt utförd och så här långt är jag mer än nöjd med resultatet!"

Fredrik Johansson

Solceller höjer värdet på ditt hus

Att installera solceller höjer värdet på ditt hus med i genomsnitt 135 000 kronor visar en ny analys som SBAB och Booli har genomfört. Statistik över en stor mängd bostadsförsäljningar visar att värdet skiljer sig åt mellan hus med solceller och hus utan. 

Analysen visar även att värdeökningen motsvarade investeringskostnaden, vilket betyder att husägare som flyttar innan de tjänat in kostnaden för solcellerna i många fall kan glädjas av ett högre försäljningspris.

Få en uppskattning av en solcellsinvestering för din villa via vår solcellskalkylator.

Solceller på marken

Äger du mycket mark eller har hustak som inte är optimalt att installera solceller på? Då kan en markanläggning vara lösningen. Genom att installera solcellerna på marken ökar dessutom effekten genom att kunna optimera lutning och väderstreck. De monteras på en markställning och fungerar på samma sätt som de som installeras på tak.

Dela upp din betalning räntefritt


Tillsammans med Wasa Kredit erbjuder vi nu möjlighet att dela upp din betalning av grön teknik räntefritt - en trygg och flexibel finansiering. Du betalar ett mindre belopp varje månad istället för att betala allt på en gång. 

Kontakta oss så berättar vi mer.

Det tillkommer en administrativ avgift på 1000kr vid 24 månaders delbetalning, 2000kr vid 36 månader. Vid delbetalning på 12 månader tillkommer ingen administrativ avgift.  

unsplash