Vecka 28-31 har vi semester! Under denna tiden är våra svarstider längre. Vid akuta ärenden, ring 0451-70 02 10 eller maila kontakt@enermont.se. Glad sommar önskar vi på Enermont ☀️ 

Solceller för lantbruk

Solen är en miljövänlig och förnybar energikälla som är optimal att utnyttja i lantbruk med stora ytor och högt energibehov. Genom en investering i solceller sänker du dina driftkostnader, får betalt för överproduktion och bidrar samtidigt till ett klimatsmart samhälle. Vi skräddarsyr kompletta lösningar med solceller på tak eller mark, batterier samt laddboxar och hjälper dig hela vägen, från planering till färdig installation.

Omställningen till förnybar energi kan kännas komplex - kontakta oss idag så hjälper vi dig.

Jörgen Sandqvist

Företagssäljare | jorgen@enermont.se | 0451-700213

Solceller på marken

Äger du mycket mark eller har hustak som inte är optimalt att installera solceller på? Då kan en markanläggning vara lösningen. Genom att installera solcellerna på marken ökar dessutom effekten genom att kunna optimera lutning och väderstreck. De monteras på en markställning och fungerar på samma sätt som de som installeras på tak.

Säkert montage på eterniktak

Historiskt sett har jordbrukare med eternittak stött på utmaningar på grund av strikta begränsningar i lagstiftning.

Det är med stor entusiasm som vi på Enermont nu kan tillhandahålla solenergilösningar för eternittak genom vårt team av kvalificerade montörer och elektriker.

Tillsammans för en mer hållbar framtid!

Referensobjekt

Skea

Totalt installerad effekt: 21 500kWp

Som alla lantbruk så har även Skea gård ett högt energibehov. För att hjälpa till på traven installerades 64 st europatillverkade Solitek helsvarta solpaneler på ett stort plåttak i sydostläge med en 20 kW växelriktare från Huawei. Installationen ger en årsproduktion på ca 21 500 kWh.

Solcellskalkylator

Starta solcellskalkylatorn och få en uppskattning av hur mycket du kan spara genom att investera i solceller.

Tänk på att både resultatet och kalkylen är en uppskattning. Vi kommer alltid på besök för att kontrollera ditt hus och dess förutsättningar. Efter detta får du en komplett offert utan några dolda avgifter.

Så går det till

PLATSBESÖK

Vi kommer till er för att kontrollera fastigheten och dess förutsättningar, såsom taklutning och riktning, takbeklädnad samt bärighet. Allt för att vi ska kunna ge en kalkyl som visar vad ni kan förvänta er av solcellsanläggningen.

PROJEKTERING

Vi kvalitetssäkrar projektet och ger offert på en driftklar anläggning. Gemensamt går vi igenom underlaget och reder ut eventuella frågetecken samt kommer överens om tid för installation av solcellsanläggningen.

INSTALLATION

Nu blir det verklighet! Våra duktiga installatörer kommer på utsatt tid och installerar er anläggning. I installationsteamet ingår montörer och elektriker, samtliga med rätt behörighet och auktorisation för arbetet.

DRIFTSÄTTNING

När allt är installerat meddelar vi nätägaren att anläggningen är klar varpå de kommer och godkänner er anläggning samt byter elmätare. Så fort detta är gjort driftsätter vi anläggningen och ser till så att allt fungerar som förväntat.

Fakta om solceller till lantbruk

  • Solceller kan installeras på ladugårdstak, maskinhallar och mark
  • Lantbruksföretag får göra momsavdrag vid inköp
  • Lantbruksföretag applicerar moms på såld solel
  • Solpaneler till lantbruk bör klara av ammoniak utan korrosion
  • Lantbruk med under 500 kW solceller betalar ingen energiskatt på solelen

Kontakta oss för att boka in ett kostnadsfritt besök!