Räkna på ditt tak!

Prova vår solcellskalkylator 

och få en uppskattning av hur mycket du kan spara.

Batterilagring

Ett batteri är ett komplement till din solcellsanläggning med många fördelar.

Bli mer självförsörjande

Genom ett batteri kan du spara den el du inte använder istället för att sälja den, vilket sparar både dina pengar och på miljön.

Undvik pristopparna

Genom att spara el blir du mindre känslig för stigande elpriser och kan välja att använda den vid pristoppar.

50% skattereduktion

Skattereduktionen för batteri och installation är generös. Just nu kan du spara 50% - en god investering till din solcellsanläggning.

Minska belastning på elnätet

I Sverige råder det kapacitetsbrist på el, Bidra till en positiv effekt och använd din sparade el när belastningen är som störst.

Prova vår kalkylator och få en uppskattning av hur mycket du kan spara med solpaneler och batterilagring.


50% skattereduktion på batterier

Just nu kan du få 50% skattereduktion för kostnaden av arbete och material när du installerar batterilagring till din solcellsanläggning. 

Läs mer på Skatteverkets hemsida.

Få betalt för att hjälpa till att balansera elnätet

Var med och stötta Sveriges elnät och få ersättning från Svenska kraftnät endast genom att låna ut kapaciteten i ditt batteri. Hur mycket ersättning du kan få varierar beroende på batteriets effekt, men du får betalt oavsett om batteriet används eller ej.

Hur går det till?

Väder och vind ger svängningar i elnätet och med hjälp av energilager kan vi tillsammans stabilisera det. Med ditt batteri kan du bidra och få ersättning för detta genom att tillhandahålla reservkapacitet när nätet behöver det, helt enkelt.

Vi hjälper dig

Som fullvärdig CheckWatt-partner hjälper vi dig med att övervaka din anläggning för att säkerställa att du får rätt ersättning. Vi kan även hjälpa dig att byta bland någon av Checkwatts smarta tjänster såsom elprisarbitrage, effekttoppskapning eller stödtjänster. Läs mer om CheckWatt

Så fungerar ett batteri för solenergi

Ett batteri till din solcellsanläggning lagrar överskottsel under dagen från dina solceller – el som du sedan kan använda nattetid. På detta viset maximerar du förbrukningen från din egen anläggningen, vilket både minskar dina elräkningar och din miljöpåverkan.

Batteriet kan laddas med både solel för att använda när solen gått ner eller från elnätet när den är billig på natten för användning när den är som dyrast under dagen. När batteriet är fullt säljer du överskottselen. Skulle din egen produktion inte räcka till köps elen från elnätet automatiskt.

På Enermont erbjuder vi en flexibel installation - du kan välja att installera batteriet samtidigt som dina solpaneler eller vid ett senare tillfälle.

Få en uppskattning av en solcellsinvestering via vår solcellskalkylator.

Räkna på ditt tak

Starta solcellskalkylatorn och få en uppskattning av hur mycket du kan spara genom att investera i solceller och batterilagring.

Tänk på att både resultatet och kalkylen är en uppskattning. Vi kommer alltid på besök för att kontrollera ditt hus och dess förutsättningar. Efter detta får du en komplett offert utan några dolda avgifter.

Din helhetsleverantör

Hos oss kan du få en helhetslösning för din solcellsanläggning. Vi har kontrollen över hela leveranskedjan med egna montörer och elektriker, oavsett om det gäller solceller, batteri eller laddbox.

Solceller