Få betalt för att hjälpa till att

balansera elnätet med CheckWatt

Tjäna pengar på ditt batteri

Var med och stötta Sveriges elnät och få ersättning från Svenska Kraftnät endast genom att låna ut kapaciteten i ditt batteri. Hur mycket ersättning du kan få varierar beroende på batteriets effekt, men du får betalt oavsett om batteriet används eller ej.

Hur fungerar det?

Väder och vind ger svängningar i elnätet och med hjälp av energilager kan vi tillsammans stabilisera det. Med ditt batteri kan du bidra och få ersättning för detta genom att tillhandahålla reservkapacitet när nätet behöver det, helt enkelt.

Såhär går det till

  1. Använd CheckWatts kalkylator för att få en uppskattning av er ersättning
  2. Avtal skrivs mellan er och Checkwatt
  3. Våra behöriga elektriker kommer till er och installerar er anläggning
  4. Vi sköter all kontakt med CheckWatt när ert system är redo att kopplas in  
  5. CheckWatt aktiverar tjänsten
  6. CheckWatt betalar ut er första ersättning efter ungefär 45 dagar

Vi hjälper er

Som fullvärdig CheckWatt-partner hjälper vi er med att övervaka er anläggning för att säkerställa att ni får rätt ersättning. CheckWatt kommer inom kort att kunna hjälpa er att byta bland deras smarta tjänster såsom elprisarbitrage, effekttoppskapning eller stödtjänster. Läs mer om CheckWatt.

Varför får vi ersättning?

Ni får ersättning från CheckWatt genom att låna ut ert batteris kapacitet. CheckWatt agerar som en mellanhand genom att erbjuda kapaciteten till Svenska kraftnät för att bidra till stabiliseringen av elnätet. Allt sker helt automatiskt - när belastningen på elnätet är hög, laddas ert batteri upp för att avlasta nätet och när belastningen är för låg, laddar batteriet ur och skjuter till reservkraft. 

Ersättningen ni får är en följd av detta samarbete. Svenska kraftnät betalar en ersättning till CheckWatt, och i sin tur får ni en del av den ersättningen. Ni får kompensation även om ert batteri inte används. Endast genom att äga ett batterilager genererar ni intäkter på ett riskfritt sätt. 

Ersättningen betalas ut månadsvis, 45 dagar efter varje avslutad månad. Denna regel gäller oavsett om ert batteri aktivt används under den perioden eller ej.

Ni kan följa hur er anläggning presterar, både en ev solanläggning och ert batteri, i Checkwatts uppföljningsverktyg, EnergyInBalance.


Har du några frågor?

Tveka inte på att höra av dig till oss om det är något du undrar över så hjälper vi dig!